Een palmboom in jouw eigen tuin

Palmbomen. Je ziet ze vaak op de mooiste vakantiefoto’s met witte stranden en een helderblauwe zee. Het zijn prachtige grote bomen, met lange en openstaande bladeren. De stam is vaak smal en hoog. Iedereen weet hoe de palmboom eruitziet, het is misschien wel één van de meest bekende bomen! Toch zijn ze er in veel meer mooie soorten. Neem eens een kijkje bij een specialist en laat je verrassen door de verschillende vormen en maten. De meeste palmbomen vind je natuurlijk in het zonnige buitenland, maar toch kunnen palmbomen ook in Nederland goed groeien. Fijn om te weten toch? Een palmboom zal in jouw tuin een echte blikvanger zijn. Gegarandeerd.

Waar zet je de palmboom in de tuin?

Het allerbelangrijkste voor de palmboom is het planten op een goede plaats in de tuin. Besteed hier voldoende aandacht aan en zet de boom niet zomaar ergens neer. De palmboom houdt van een zonnige en beschutte plek. Zo komt de boom optimaal tot zijn recht. Zorg er vervolgens ook voor dat je de boom voldoende water geeft.

Je bent vast benieuwd of de palmboom in de winter overleeft. Geen probleem. Let er daarbij wel op of de palmboom die je koopt ook winterhard is. Er zijn voldoende varianten die best wat vorst kunnen hebben en dus in de winter gewoon goed buiten kunnen blijven staan. Maar vriest het gedurende een lange periode, dan is het beter om de boom af te dekken.

Laat je adviseren als je een palmboom koopt

Palmbomen zijn mooie bomen voor in jouw tuin. Als je op internet kijkt zie je een groot assortiment. Kijk maar eens rond en lees de informatie. Ben je op zoek naar een palmboom, bereid je dan goed voor en laat je ook adviseren. Een specialist kan al jouw vragen beantwoorden zodat jij de palmboom kan kopen die het beste in jouw tuin past.