Netwerken op personeelsfeesten

 

Sinds enkele maanden werk ik voor een heel grote organisatie in Nederland, die zich vooral bezighoudt met het adviseren op allerlei gebieden. Ik ben hier per toeval ingerold maar nu is het zaak te laten zien wat voor talenten ik allemaal heb. Dit is echt een hiërarchische structuur, waarin allerlei verschillende gelederen naast elkaar bestaan. In een van die pilaren begin ik helemaal onderaan maar het is algemeen bekend hier in de organisatie dat kjsdbvsdhhje je echt kunt laten zien en op die manier ontzettend snel kan stijgen op de ladder. Dat is nou precies het voornemen van een ambitieus iemand als ik en daarom probeer ik mezelf op allerlei manieren in de kijker te spelen. Ik ben altijd nog naar alle personeelsfeesten geweest aangezien ik dat goede gelegenheden vind om jezelf te laten zien. Bovendien kom je op personeelsfeesten op een heel informele manier in contact met andere collega’s en ben je aan het netwerken zonder dat het er zo dik bovenop ligt. Zo was er laatst een van de personeelsfeesten, op een prachtige locatie aan de Loosdrechtse plassen, echt heel chique, waar ik de hoogste baas van mijn bedrijf aansprak – maar met een reden. Zij had net een speech gehouden dat vrouwen elkaar nodig hebben om hogerop te komen, dat je toch automatisch een zekere achterstand ondervond en je dus een mentor nodig had. Ik werk toevallig aan een innovatief idee en wilde dit met haar delen en ze werd gelijk enthousiast in ons gesprek!