Weg met die tegels

Tegels zijn echt een Nederlandse traditie voor in je huis en in de tuin. Maar naar onze mening zijn ze toch ook wel een beetje oubollig. Zeker, er zijn vast mooie tegels die modern en chic overkomen, maar die hebben wij nog maar weinig gezien. Vandaar ook dat wij zeggen ‘Weg met die tegels’. Hoe? Hier geven we wat tips.

In je huis

Tegels in je huis bevinden zich waarschijnlijk vooral op twee plekken, als vloer in bijvoorbeeld de woonkamer, hal of keuken en in je badkamer. Over het eerste kunnen we heel kort zijn. Tegels kun je eigenlijk door elke andere vloer vervangen.

Een hele goede optie is natuurlijk PVC. Dit product wordt al een hele tijd gebruikt om vloeren van te maken. Het is makkelijk te onderhouden, niet al te duur en is verkrijgbaar in heel veel verschillenden printen. Met PVC kun je niet mis. Naast PVC kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een echte houten vloer, vinyl of tapijt.

In het geval van de badkamer ben je wat gelimiteerder in je opties, omdat het vervangende product natuurlijk ook waterbestendig moet zijn. Een erg goed alternatief is bijvoorbeeld beton cire voor badkamers. Beton cire voor je badkamer is zo’n goede optie omdat het net zoals tegels waterbestendig is. Beton cire voor badkamer is ook nog eens niet zo duur, waardoor je verbouwing niet uit de klauwen hoeft te lopen.

Tegels in de tuin

Tegels komen ook veel voor in de tuin als bestrating. Wil je je tegels vervangen dan heb je eigenlijk twee opties. De eerste optie is dat je je tegels door vegetatie, zoals gras of plantenbakken. Dit is een goede optie als je je tuin juist wil vergroenen. Door je tegels te vervangen door vegetatie heb je een mooie groene, gezellige tuin.

Wil je juist de bestrating houden, dan kun je je tegels vervangen door andere soorten bestrating. Op deze manier kun je bijvoorbeeld nog steeds een terras creëren, zonder die lelijke tegels.